Hjulsett

LTD hjulsett

Håndbygd hjulsett med kvalitetskomponenter fra øverste hylle

Hjulsett skapt for konkurranse og raske treningsturer, med 55 mm profil og komponenter plukket fra øverste hylle. Håndbygget for best mulig presisjon, kvalitet og holdbarhet.
I utviklingen av felgen har vi hørt på tilbakemeldingene fra våre sponsede uttøvere og selv om de har vært ekstremt fornøyd med Elite og TEAM felgene ønsket vi å presse enda mer ytelse inn i LTD. Felgen er derfor helt nyutviklet og har en ny unik finish der vi “baker” inn det ytterste laget med lakk istedenfor å bruke tradisjonelle lakkmetoder. Det sparer ikke bare vekt men gjør også felgen litt sterkere og mer holdbar. Eikenipplene er utvendige for raskere justeringer av hjulene.

 

Chris King R45

Ved valg av nav ønsket vi ikke bare lav rullemotstand og lang levetid, men også noe som skiller seg ut fra mengden. Chris King lager alle sine nav og lagerkuler i USA og har i alle år vært kjent for sin ekstremt gode byggkvalitet. De ble derfor et naturlig valg på de nye LTD hjulene våre.

 

Sapim CX-Ray

Dette er de Belgiske eikene som har vært det naturlige førstevalget til verdens beste hjulbyggere i mange år. Selv om de er betydelig mer kostbare enn varianter fra f.eks. Pillar fra Taiwan som blir stadig mer populære, har de en styrke, holdbarhet og vekt som ingen andre kan matche. Disse egenskapene i tillegg til de aerodynamiske fordelelene de har over runde eiker er grunnen til at vi velger å bruke de på våre hjul.

TEAM hjulsett

Lette topphjul med god aerodynamikk!

Aerlite Team hjulsettene er laget av de legendariske DT-Swiss 240 navene, Sapim CX-Ray eiker og nøye utvalgte felger som er både sterke og lette. Dette er det samme hjulsettet som brukes av Norges beste sykkellag Team Joker Icopal i deres jakt på flere topp plasseringer i internasjonale ritt.

 

Med sin lave roterende vekt og høye eikespenn akselerer disse hjulene like godt eller bedre enn alle andre topphjul på markedet. Er du ute etter å sykle raskt uansett om det er på trening eller konkurranse er valget lett, Aerlite Team serien er laget for maksimal ytelse i de mest krevende konkurransene og vi er ekstremt stolte over å kvaliteten på disse hjulene.

Denne utgaven er til vanlig dekk og slange, men ellers er felgdesignet likt som på utgaven til pariserdekk. Selv om felgene veier litt mer får du her muligheten til å skifte slange ved punktering, enkelt og raskt. Carbonfelger til dekk og slange har blitt stadig mer populært til turritt der man ikke har følgebil og må reparere punkteringer selv.

 

Sapim CX-Ray

Dette er de Belgiske eikene som har vært det naturlige førstevalget til verdens beste hjulbyggere i mange år. Selv om de er betydelig mer kostbare enn varianter fra f.eks. Pillar fra Taiwan som blir stadig mer populære, har de en styrke, holdbarhet og vekt som ingen andre kan matche. Disse egenskapene i tillegg til de aerodynamiske fordelelene de har over runde eiker er grunnen til at vi velger å bruke de på våre hjul.

 

Vi bruker Polyax aluminiumsnippler fra fra Sapim i kombinasjon med CX-Ray eikene. De er perfekte til konkurransebruk da de er lettere enn tradisjonelle messingnippler, og takket være spesialbehandling fra Sapim er de også sterkere enn messing.

ELITE hjulsett

60 mm er perfekt til deg som bare skal ha et hjulsett

Hjulsett på ca. 50mm har alltid vært regnet som perfekt til alt bortsett fra de aller bratteste og lengste bakkene. Med en relativt lav vekt og god aerodynamikk har det alltid vært det ideelle hjulet for mange. Ettersom carbonteknologi og felgformene har utviklet seg har man kunne kjøre med enda høyere profiler uten at de blir vanskelige å håndtere i sidevind, eller for tungt.

 

Her kommer vår nye Aerlite Elite 60mm inn i bildet. Med en vekt som gjør den lett nok til det meste og U formet felg som oppfører seg veldig snilt i sidevind spår vi fort at dette vil bli favoritthjulet til mange syklister. I tillegg til en ny felg har Generasjon 4 også nye nav, og en ny finish inspirert av toppmodellen TEAM. Denne utgaven er til vanlig dekk og slange eller slangeløst oppsett, noe som for mange gjør de mer anvendelige da de kan brukes til vanlig trening også uten at du må dra med deg ekstra tape/lim og et helt pariserdekk. Vi har gjort alt vi kan for å oppnå maksimal aerodynamikk ut av denne felgen, blant annet med å skjule eikeniplene og eikefestene i både nav og felger. Felgen er laget med en 25mm bred U form som matcher perfekt opp mot dekk som er 25mm og bredere. Bruken av U form fremfor den mer tradisjonelle V formen gir også bedre aerodynamiske egenskaper når vinden ikke kommer rett forfra, i tillegg til at felgene blir enklere å håndtere i sidevind.

 

Alle Aerlite hjul til felgbrems kommer med basalt bremsebane. Basalt er en vulkanisk stein som er vevd inn sammen med carbonfibrene for å gi bremsebanen egenskaper som bedre holdbarhet og lavere oppbygging av varme. Hjulene er bygd opp med nyeste generasjon Aerlite Elite landeveisnav. De har et 20 / 24 eikers oppsett som gir god aerodynamikk, høy styrke og stivhet, uten at vekten blir for høy. Med en vektgrense på 100 kilo kan disse hjulene fint også brukes av tyngre ryttere. Hjulene er laget med en 3K 45 graders carbonstruktur og gloss finish. De nye dekalene er designet med inspirasjon fra TEAM modellen.

 

Sapim CX-Ray

Dette er de Belgiske eikene som har vært det naturlige førstevalget til verdens beste hjulbyggere i mange år. Selv om de er betydelig mer kostbare enn varianter fra f.eks. Pillar fra Taiwan som blir stadig mer populære, har de en styrke, holdbarhet og vekt som ingen andre kan matche. Disse egenskapene i tillegg til de aerodynamiske fordelelene de har over runde eiker er grunnen til at vi velger å bruke de på våre hjul. Vi bruker Sapim Polyax alu. nippler i kombinasjon med CX-Ray eikene for ekstra holdbarhet.

COMP hjulsett

En virkelig allrounder til trening og konkurranse!

Discversjonen av den ekstremt populære Aerlite Comp 32mm er skapt for å være det perfekte valget for deg som ønsker et hjul som kan brukes til konkurranse og trening. Med konkurransedyktig vekt og CX Ray eiker er Comp Disc et hjul som virkelig gir deg mye ytelse for pengene.

Felgene er klare for å bli satt opp slangeløst, veier ikke mer enn 460 gram og kommer med et innvendig mål på 21mm (De passer dekk fra 23mm til 60mm uten problemer). Vi anbefaler deg å kombinere hjulene med dekk som er mellom 25 og 33mm for optimal ytelse.

Uansett om du skal ha hjul til landeveissykkel, cyclocross eller grussykkelen din kan dette fort bli din nye favoritt.
Aerlite navene er laget for 12x100mm gaffel foran og 12x142mm rammer bak. 28 eiker bak og 24 foran gir deg nok styrke til å tåle det meste, også bruk fra tyngre ryttere eller sykler med oppakning.